1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приключи предварителното класиране по мярка 9 от ПРСР 2014-2020

Приключи предварителното класиране по мярка 9 от ПРСР 2014-2020

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата за подбор чрез ИСУН по мярка 9 е 7 563 679 евро

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производители“ от ПРСР 2014 - 2020 г. по Процедура чрез подбор № BG 06 RDNP001-9.001. Проектите бяха оценени в едномесечния срок след приключване на приема в „ИСУН 2020“. Резултатите от работата на оценителната комисия за извършване на предварителната оценка от 03.10.2018 г. са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие.

Всеки кандидат по мярка 9 може да провери заявените и присъдени точки след предварителната оценка по критериите за подбор. При извършване на предварителна оценка ДФ „Земеделие” – РА се е придържала стриктно към утвърдените условия за кандидатстване и разяснения към тях на Министерство на земеделието, храните и горите, в качеството на Управляващ орган на ПРСР 2014 – 2020 година.

Кандидатите, чиито проектни предложения са получили по-малък брой точки от заявените по горепосочената процедура, могат да подадат писмени възражения до Управляващия орган на ПСРС по реда на чл. 9в от Закона за подпомагане на земеделските производители в 14–дневен срок от публикуване на настоящите списъци.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата за подбор чрез ИСУН по мярка 9 е 7 563 679 евро.

Новите моменти в процедурата през ИСУН при разглеждане на проектните предложения включват:

• предварителна оценка и класиране, с възможност за подаване на възражение срещу оценката от страна на бенефициентите;

• следва оценка за административно съответствие и допустимост на разходите, която приключва с оценителен доклад (също подлежащ на обжалване пред изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“);

• техническа и финансова оценка;

• издаване на оценителен доклад.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.