1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПроКредит Банк отпуска земеделски кредити до 500 000 лева

ПроКредит Банк отпуска земеделски кредити до 500 000 лева

Новите агро заеми се предлагат по Програмата за целево финансиране на селскостопански производители на „Българска банка за развитие” АД

ПроКредит Банк отпуска нови земеделски кредити до 500 000 лева. Средствата са осигурени от подписания по-рано този месец договор за кредитна линия между финансовата институция и „Българската банка за развитие” АД.

Кредитополучатели могат да бъдат регистрирани земеделски производители. Сумите по кредитите са между 20 000 и 500 000 лева или равностойността им в евро или долари, като срокът на погасяване е до 18 месеца. Земеделските производители могат да използват отпуснатите кредити за оборотни средства за закупуване на семена, торове, препарати, фуражи, обработка на земя и др.

Новите агро кредити на ПроКредит Банк се предлагат при фиксирана годишна лихва от 7,5%. Таксата за отпускане е 0,7 % от размера на заема, като банката не начислява такса за управление на кредита.

Погасяването на заемите е съобразено с доходите на земеделските производители и тяхната сезонност. Като обезпечение на кредитите могат да се използват транспортни средства, машини и съоръжения, животни, селскостопански и жилищни сгради, земеделска земя, субсидии по схема за единно плащане на площ и схема за национално доплащане и др.

При ползване на оборотен кредит по Програмата за финансиране на селскостопански производители на „Българската банка за развитие” АД от ПроКредит Банк кредитополучателите получават и специални преференциални условия при ползване на инвестиционни кредити за закупуване на земя, животни, земеделска техника, ремонт, изграждане и покупка на селскостопански помещения и др. В допълнение, до 31 юли 2009 г. банката предлага на земеделските кредитополучатели, които ползват оборотен и инвестиционен кредит да открият сметка без такса в банката.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.