1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Създават се условия за повишаване на ефикасността на Оперативната програма за храни на най-нуждаещите

Създават се условия за повишаване на ефикасността на Оперативната програма за храни на най-нуждаещите

Гарантира се прилагането на ясни, прозрачни и унифицирани правила и процедури при изпълнение на програмата

Правителството одобри промени в постановлението за определяне на реда и условията за изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане от фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България за периода 2014-2020 г. С тях се създават условия за повишаване на ефективността на Програмата.

С редактираните текстове се гарантира прилагането на ясни, прозрачни и унифицирани правила и процедури при изпълнение на програмата, както и синхронизираност на разходването и отчитането на финансовите средства, предоставяни по програмата, с общите правила за страната. Осигурява се прозрачно програмиране и спазване на принципите на добро финансово управление при реализиране на предвидените операции в рамките на многогодишното планиране на ресурсите.

Мерките по програмата за предоставяне на хранителни продукти и топъл обяд са от особена важност за домакинствата, които живеят в крайна бедност, тъй като ще облекчат най-сериозното разходно перо в домакинския бюджет – това за хранителни продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.