1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Търг на елитни животни

Търг на елитни животни

Събитието ще се проведе в рамките на най-голямото Национално изложение по животновъдство от 27 до 29 април

Търг на елитни животни ще се проведе в рамките на най-голямото Национално изложение по животновъдство, което ще се проведе от 27 до 29 април т.г. в Сливен. Аукционът ще се проведе в неделя от 10:00 до 12:00 часа. Подобно събитие ще се състои за първи път в рамките на изложението.

Тридневният форум се организира от Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството. Изложението ще бъде официално открито на 28 април от министъра на земеделието, храните и горите г-н Румен Порожанов, генералния секретар на Европейската асоциация по животновъдни науки г-н Андреа Росати, кмета на гр. Сливен г-н Стефан Радев и председателя на Комисията по земеделие и храни г-жа Десислава Танева.

На търг ще бъдат обявени юници от млекодайната черно-шарена порода, кочове и 12 овце от френската млекодайна порода Lacaune, както и овце от породата за месо Ile-de-France.

За първи път на изложението тази година ще бъде обособен и специален павилион, в който ще бъдат представени 10 бика от породите Българско сиво говедо, Искърско говедо, Галоуей, Херефорд, Абърдийн ангъс, Българско родопско говедо, Кианина, Пиемонт.

На животновъдното изложение в Сливен ще бъдат представени селекция от най-добрите животни, които се отглеждат у нас, като се очаква тяхната бройка да е над 700. Те са специално подбрани от 36-те развъдни организации, които ще вземат участие в тазгодишното изложение.

21 са развъдните организации, които са се погрижили за селекцията на най-многобройните животни, представляващи овцевъдството и козевъдството – над 400 от общо 40 породи. Говедовъдството ще бъде представено от 10 организации с над 140 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. 2 развъдни организации ще представят биволовъдството у нас с 19 биволи от породата „Българска мурра“. Коневъдството и кучевъдството ще участват съответно с 2 и 1 развъдни организации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.