1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какво ново предстои по ПРСР за 2012 г.

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какво ново предстои по ПРСР за 2012 г.

И още: Помогнаха ли евросредствата навреме да се преструктурират фермите за кокошки носачки у нас

В ексклузивно интервю за АГРОФОРУМ зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще отчете постигнатите резултати по отношение на ПРСР и амбициите на ръководството на МЗХ за тази година. Кои мерки ще бъдат отворени, кой ще може да кандидатства, какви облекчения ще ползва – всичко това само тази седмица в предаването.

Темата за евросредствата ще бъде водеща и по време на гостуването ни в една от преструктурираните ферми за кокошки носачки, намираща се близо до София. В нея птиците се отглеждат хуманно след като са направени инвестиции в закупуването на евроклетки. Помощ в тази посока птицефермата е получила от мярка 121 от ПРСР и вследствие на направените подобрения продуктивността на птиците се е увеличила, разказа нейният управител.

И от рентабилността при производството на яйца ще продължим с тема за рентабилността при производството на царевица и слънчоглед. Въпреки че е рано да мислим за сеитбата на пролетните култури, все пак сега е времето да решите какви хибриди царевица и слънчоглед ще изберете за новата година. В тази връзка ще ви върнем няколко месеца назад – през 2011 г., за да ви заведем на едно от успешните опитни полета, от което бяха отчетени много високи резултати от френски хибриди.

И в края на предаването ще видите най-новите предложения по отношение на самоходните пръскачки. С какво те ще подобрят финансовите резултати и в малките, и в големите земеделски стопанства у нас ще ни разкаже технически специалист, който наскоро посети завода на италианска компания за производство на този тип машини.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.