1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Васил Грудев отстрани четирима служители на ДФЗ

Васил Грудев отстрани четирима служители на ДФЗ

Новият директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев започна "чистка" в Разплащателната агнеция. Четирима служители са били уволнени. Един от тях е директор на дирекция. Имало е съмнения за тяхната „безкористна“ работа в службата.

Пред националното радио той обясни, че във Фонда работят „лоши герои“. А тези четирима, които са уволнени досега, той определи като "кърлежите в системата", които работят „безпрецедентно“. Най-високопоставеният от тези служители е началник на отдел. Не е ясно обаче дали уволнените ще бъдат привлечени към наказателна отговорност.


Грудев обеща, че ще се усвоят всички евросубсидии въпреки закъсненията, направени от предишната администрация на фонд "Земеделие". Докато по програмата за най-малките земеделски производители няма да се усвоят изцяло финансовите средства до края на годината. Той обеща, че най-късно до девет месеца ще навакса забавеното финансиране на проекти по различните мерки на европрограмите.

Към момента по Програмата за развитие на селските региони са заложени 2.9 млрд. евро до 2020 г. Подписаните договори по програмата са на стойност 2 млрд. евро, като от тях досега са изплатени само 850 млн. евро. Директорът на фонда обеща, че ще бъде наваксано с изплащането на средства и увери, че няма да има загуби. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.