1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. За девети път аграрни министри от 60 държави ще се съберат на глобален форум за прехрана и земеделие в Берлин

За девети път аграрни министри от 60 държави ще се съберат на глобален форум за прехрана и земеделие в Берлин

В рамките на Зелената седмица ще има и голям протестен митинг за повече екология в земеделието

За девети път аграрни министри от 60 държави ще се съберат на глобален форум за прехрана и земеделие, организиран в рамките на изложение в Берлин. Конференцията се открива тази събота.

Основни теми на разискванията ще бъдат предизвикателствата пред селското стопанство в световен мащаб. Мотото на тазгодишното издание на Форума е "Земеделие и вода – ключовете към изхранването на световното население". Министрите ще обсъждат проблемите при управлението на природните ресурси и ще търсят начини да намалят излишните разходи на вода.

Ден по-късно, на 22 януари, ще се състои среща на агроминистрите от Г-20, първата подобна среща под ръководството на Германия, която тази година е начело на организацията на 20-те най-богати страни в света. Срещата е под наслов "Стабилност, отговорност, бъдеще" и ще наблегне на новите технологии в селското стопанство.

В рамките на Зелената седмица ще има и голям протестен митинг за повече екология в земеделието и за по-хуманно отношение към животните. Организаторите очакват няколко десетки хиляди да се включат в демонстрацията, насочена срещу масовата аграрна индустрия. При подобен митинг през миналата година се събраха близо 25 хиляди души.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.