1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Грудев: В края на октомври стартира вторият прием по мярка 4.1 от ПРСР

Зам.-министър Грудев: В края на октомври стартира вторият прием по мярка 4.1 от ПРСР

Приемът ще стартира с целия наличен остатъчен бюджет

„На 26 октомври стартира вторият прием по мярка 4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.) и ще продължи шест седмици – до 7 декември“. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време кампанията на Министерство на земеделието и храните „Подкрепяме българското“ в град Пловдив. Той допълни, че  приемът ще стартира с целия наличен остатъчен бюджет. „Наредбата за промените по мярката е обнародвана, а на 4 октомври ще има заповед за прием“, каза още Васил Грудев.

Заместник-министърът каза още, че амбицията на Министерство на земеделието и храните е инициативата „Подкрепяме българското”, да стане постоянно действаща с подкрепата на местната власт. „Стремим се да представяме продукцията на родни местни производители, като по този начин се скъсява веригата между производители и потребители“, допълни той.

На изложението присъстваха и заместник-кметът на град Пловдив Розалин Петков и народният представител д-р Катя Попова. Жителите и гостите на областния град имаха възможност да опитат и закупят продукцията на 40 местни производители, които се представят с месни и млечни продукти, плодове и зеленчуци, яйца, вино, розови продукти, тестени изделия и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.