1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Николова награди 9 училищни проекта от националния конкурс „Посланици на здравето“

Зам.-министър Николова награди 9 училищни проекта от националния конкурс „Посланици на здравето“

С грамоти и предметни награди от министъра на околната среда и водите бяха отличени 9 проекта на училища от страната

Общо 46 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна станаха победители в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето" 2018/2019. Инициативата се организира за единадесета поредна година от Министерството на здравеопазването с партньорството на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерство на околната среда и водите, както и със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България. Конкурсът включва две тематични области: "Ограничаване на тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол" и "Здравословно хранене и физическа активност".


„Щастлив съм, че този конкурс се превръща в традиция, защото проектите ви са сигнал към бъдещите поколения колко важен е здравословният начин на живот", каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев за откриването на церемонията по награждаването, като отправи своята благодарност и към партньорите на инициативата. Награди от министерствата-партньори и Представителството на Европейската комисия в България връчиха още ръководителят на Представителството на Европейската комисия Огнян Златев, заместник- министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов, зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, съветникът на министъра на образованието и науката Емилия Лазарова, както и съветникът на министъра на културата Венцислав Велев.

В приветствието си към учениците и техните ръководители зам.-министър Николова оцени високо постиженията на всички участници в конкурса и подчерта връзката между здравословния начин на живот и грижата за природата. Тя им пожела не само за изготвянето на проектите за "Посланици на здравето", а и във всекидневния си живот да имат разбирането, че чистият въздух, чистата вода, богатството на биоразнообразието са основни фактори за здравословна среда за всички хора.

С грамоти и предметни награди от министъра на околната среда и водите бяха отличени 9 проекта на училища от страната. Наградените от МОСВ проекти можете да видите тук.

В тазгодишното издание на конкурса участваха 1989 ученици от цялата страна, заедно с техните учители и родители. По програмата „Посланици на здравето" се проведоха 2 332 дебати и дискусии, 2 788 спортни прояви и 1706 туристически походи. Бяха почистени над 3 226 замърсени района на територията на страната и бяха разработени 374 интернет сайта и електронни книги за здравословен начин на живот.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.