1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. 20 години Метро България

20 години Метро България

Компанията отбеляза рождения си ден с шумно тържество в НДК

Метро Кеш енд Кери България отбеляза юбилеен празник – 20 години успешно партньорство с българския бизнес, доставчици и потребители. В зала 3 на НДК на бляскаво тържество компанията посрещна над 1 500 гости. Сред тях бяха Н.Пр. посланикът на Федерална Република Германия у нас Херберт Салбер, Хайко Хутмахер – главен директор човешки ресурси на Метро АG, както и министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова, която благодари на търговската верига за това, че създава стандарт за високо качество и най-вече помага на сектор туризъм. „Без вашата съвместна работа с хотелите, с ресторантите, с кафенетата ние трудно бихме могли да постигнем резултатите, които имаме в сектора, ключов за българската икономика“, подчерта тя, като уточни, че за четири години ръстът на чуждестранните туристи в България е с 31%. Миналата година над 9,2 млн. чуждестранни туристи са посетили страната ни, 34% е ръстът на приходите, над 8,4 млрд. лв. са влезли в българската икономика и според Ангелкова МЕТРО е част от този успех.

Атила Йенсен, главен изпълнителен директор на МЕТРО Кеш енд Кери, приветства гостите и представи визията на търговската верига с акцент подобряване на асортимента и провокиране интереса към потребителското търсене.
Огромна торта, представляваща логото на МЕТРО, приготвена от изкусни майстори в кулинарията, отбеляза кулминацията на вечерта.

Съпътстваща събитието изложба, наречена "Ретро Метро", показа най-интересните моменти от стъпването на компанията през 1999 г. у нас с отварянето на първите магазини в София и Пловдив и до наши дни, а фотоизложба с фотографии от книгата "Съвременна България - 20 български топ готвачи" представи познати лица – майстори в кухнята.

МЕТРО държи на свежия и автентичен български продукт и неслучайно розовият домат стана емблема на кампанията Отгледано с грижа в България.

МЕТРО предлага над 40 000 хранителни и нехранителни стоки от целия свят, от които 1 500 биосертифицирани. Над 400 производители предлагат своите продукти директно в магазините на търговската верига.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.