1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. „Агрион Финанс” привлече фермери от цялата страна

„Агрион Финанс” привлече фермери от цялата страна

Компанията е отпуснала заеми от 10 000 лв. до 2,5 млн. лв.

За последното тримесечие на 2016 г. спрямо юли-септември запитванията за земеделски кредити са се удвоили, а броят на отпуснатите кредити е скочил със 150%. Това съобщиха от водещото дружество за кредитиране в земеделието „Агрион Финанс” по време на Петата национална среща на земеделските производители в Златни пясъци. Сключените сделки са с фермери от цялата страна. Предоставеното финансиране е в широк спектър – от кредити за 10 000 лв. до 2,5 млн. лв. Обезпечението е земеделска земя, не се изискват съдлъжници, поръчители, отлична кредитна история и откриване на сметки или застраховки. За по-малко от година дружеството вече има клиенти с изцяло погасени краткосрочни кредити, както и такива с редовно обслужван първи и активен втори кредитен продукт. Много от фермерите ползват паралелно и банкови заеми, а 100% от заемите в компанията се обслужват редовно, показва справка в „Агрион Финанс”.

Експертите отчетоха също така, че най-търсени в момента са кредитите, свързани с покупката на още земя. Вариантите в тази посока са универсален ипотечен кредит или лизинг. При кредитите финансирането покрива до 80% от оценката на заложения актив, а при лизинга „Агрион Финанс” са единствените, които предлагат 100% финансиране. На практика така фермерът може да се сдобие със земеделска земя на лизинг без да влага собствени средства като самоучастие, а директно започне да си погасява лизинговите вноски. През целия период на договора управлява желаната земя. „Агрион Финанс” предлага и кредит за оборотни средства. Всички финансови продукти се отпускат по специална опростена процедура за кандидатстване и усвояване и с в много по-кратки срокове. Необходимите документи също са по-малко.

Искаме да подкрепим развитието на ефективно земеделие, да подадем ръка и на по-малките и средните производители, които също искат да се разрастват, посочиха от „Агрион Финанс”. Дружеството е регистрирано в БНБ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.