1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. 200 севлиевски деца творят за инициативата „Шанс за бебе“

200 севлиевски деца творят за инициативата „Шанс за бебе“

Детските творби ще са част от благотворителния базар в парк „Казармите“ на 12 и 13 май

Благотворителната инициатива „Шанс за бебе“ подготвя базар, в който всеки може да се включи и да стане част от надеждата да се роди нов живот.

Тази година петото издание на фестивала „Семе българско“ обединява всички детски заведения и училища в Севлиево. Повече от 200 деца в продължение на месец с ръце и сърце ще рисуват, шият и изработват различни предмети и бижута. Темата, която ще вдъхнови малките творци, е „Хлябът наш насъщни“.

Детските творби ще са част от благотворителния базар в парк „Казармите“ на 12 и 13 май. Посетителите ще могат да ги закупят на желаната от тях цена, а събраните средства ще се дарят на едно севлиевско семейство с репродуктивни проблеми.

„Нека бъдем част от благородната кауза и заедно сбъднем мечтата на още едно севлиевско семейство, което копнее да има дете“, призовават организаторите на „Семе българско“.

Всеки, който желае, може да сътвори и дари за базара рисунка, плетиво, аксесоар и др. Готовите изделия за благотворителния базар ще се събират на 10 май, от 9:00 до 17:00 часа в Младежки център,  ул. „Канлъ дере“ №14 в Севлиево.

Идеята за базара „Шанс за бебе“ е на рекламна агенция „Елмазови“ и е подкрепена от Община Севлиево и Фондация „Искам бебе“. Със събраните средства от миналите издания на фестивала се роди едно севлиевско бебе. Организаторите се надяват и тази година фестивалът да е повод за още едно родено дете.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.