1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. България и Саудитска Арабия засилват сътрудничеството в туризма

България и Саудитска Арабия засилват сътрудничеството в туризма

Ще се насърчават взаимните инвестиции в туристически проекти, договори за управление и туристически услуги

Правителството одобри проекта на Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма и Комисията за туризъм и национално наследство на Кралство Саудитска Арабия.

Документът отразява стремежа на двете страни да подкрепят сътрудничеството в туристическия сектор, отчитайки местните традиции и ценности. Те ще представят потенциалните възможности за туризъм в двете държави, както и услугите, които могат да бъдат предлагани. Ще се насърчават взаимните инвестиции в туристически проекти, договори за управление и туристически услуги.

България и Саудитска Арабия ще подкрепят организирането на съвместни туристически и културни мероприятия и фестивали като изложения, конференции и семинари. Двете страни ще си обменят опит и информация в развитието на различни туристически подотрасли като здравния и културен туризъм, администриране на хотели и курорти, програми и техника за обучение, туристически данни и статистика и др.

Двете държави ще си сътрудничат активно и в рамките на международни институции като Световната организация по туризъм към ООН.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.