1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Ден на отворените врати популяризира осиновяването на кучета от приюта в Стара Загора

Ден на отворените врати популяризира осиновяването на кучета от приюта в Стара Загора

Кампанията се опитва да промени нагласите към "непоисканите" животни

Над 220 кг. гранулирана храна за кучета беше събрана по време на проведения за пръв път през уикенда Ден на отворените врати в Общинския приют за безстопанствени животни - Стара Загора. Събитието привлече много граждани, доброволци и родители с малки деца. Питомците на приюта бяха разходени, погалени и почерпени с лакомства. Те получиха и много подаръци под формата на консерви, поводи за разходка, одеалца и други необходими пособия за отглеждането им.

Някои от посетителите използваха възможността да отведат със себе си няколко от обитателите на приюта. Осиновяването им за домашни любимци добива все по-голяма популярност сред старозагорци. Те използват шанса да се сдобият напълно безплатно - само срещу лична карта, с обезпаразитено, кастрирано и ваксинирано срещу бяс куче. А според общинската Наредба за реда и условията при отглеждане на животни в населените места, собствениците на кастрирани животни не плащат данък за тях.

За радост на служителите в приюта на посещение пристигнаха маркетинговият директор на ПФК БЕРОЕ Ваня Джаферович и пресаташето Емил Димов, които също откликнаха на поканата за участие в осиновителската кампания. Те разходиха няколко от настанените в приюта кучета, дариха ги с лакомства и си поиграха с тях. Чрез кампанията от приюта се опитват да променят нагласите към "непоисканите" животни, като ги извадят от анонимност и им дадат шанс да намерят добър и сигурен дом.

Сред посетителите беше и младо семейство с малко дете, което отведе със себе си пухкав приятел - малко кученце. Доброволци бяха отличени от служителите в приюта с грамоти за помощта, която даряват безвъзмездно и от сърце за каузата в помощ на осиновяване на близо 80-те обитатели на приюта. Грамота получи и Ингрид Хюз, която заедно със съпруга си даряват всяка седмица храна и намират домове на много от кучетата в приюта. Оттам отправят благодарности към всички, участвали в кампанията „Осинови куче - спаси живот!".

Повече информация за нея може да бъде намерена на специализирания сайт на приюта. Там се публикуват снимки на обитателите в приюта, както и информация за реда при осиновяване на животните. Подробно са разяснени и предимствата на осиновяването на домашен любимец точно оттам.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.