1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Фотографът Асен Великов показва „Различната България“ на фестивала „Семе българско“

Фотографът Асен Великов показва „Различната България“ на фестивала „Семе българско“

Снимките му ще потопят зрителите в една реалност с прекрасните си разкази за любов, семейни ценности и традиции

Асен Великов, авторът на най-силно докосващите български снимки, запечатали красотата и разнообразието на българския фолклор, ще бъде гост на Петия национален фестивал „Семе българско“ на 12 и 13 май в парк „Казармите“, Севлиево. За първи път посетителите ще имат уникалната възможност да се пренесат в друго време с фотоизложбата „Различната България“.

Снимките му ще потопят зрителите в една реалност с прекрасните си разкази за любов, семейни ценности и традиции, към които днес истински имаме нужда да се доближим.
Асен Великов живо се интересува от разнообразието на българските носии, от техните регионални особености и от символиката на българските шевици.
И няма как човек да не милее за Родината, особено когато е израснал в града с патриотичното име Левски.

„Винаги съм се стремял да запечатам красотата около мен. Тя не е само в красивите ни деца, моми и момци, не е и само в красивите дрехи, в които и чрез които всеки се стреми да изглежда прекрасно. Красотата е в отношенията, в чувствата, в докосванията, целувките, ако щете. Има радостни общувания, народни хора, песни, близост, топлина. Все неща, които се стремя да запечатам и да съхраня в най-чистия им вид“, споделя фотографът.

Ловецът на мигове с несломим български дух Асен Великов се обявява в защита на българщината. Убеден е, че България ще пребъде, докато има истински българи и фестивали като „Семе българско“.

Споделете, елате, подкрепете!
От кълна до върха - все българско!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.