1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. На 14 август откриват ловният сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяци, горски бекаси и обикновени бекасини

На 14 август откриват ловният сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяци, горски бекаси и обикновени бекасини

Тази година откриването на лова съвпада с честването на празника на Съюза на ловците и риболовците и Дните на лова и дивеча

На 14 август, събота, се открива ловният сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяци, горски бекаси и обикновени бекасини, съобщиха от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България”, предаде Агенция Фокус.

Тази година откриването на лова съвпада с честването на празника на Съюза на ловците и риболовците и Дните на лова и дивеча от 6 до 14 август, които традиционно предшестват откриването на ловния сезон. В цялата страна ловците, техните близки, приятели и симпатизанти и цялата общественост ще отбележат по достоен начин тези дни. Ще бъдат проведени десетки ловни събори, ловни вечеринки, спортни и киноложки прояви, с водосвет и празнични трапези ще бъде чествано откриването на нови ловни домове и хижи, заслони и волиери, спортни комплекси, ще бъдат разселени десетки хиляди птици – яребици, кеклици и фазани, повече от три хиляди ловни дружинки ще почетат традицията с празнични веселия.


Председателят на съюза Иван Петков призова всички ловци и риболовци да бъдат съзнателни ловци. „Трябва да бдим, да пазим и се борим за запазване единството и целостта на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” като единствен сериозен гарант срещу нечисти посегателства срещу организираното ловно движение и ловът в България. Нашата най-важна задача е ловът да остане достояние на всеки български гражданин, както повелява демократичната традиция, завещана ни от нашите предци преди повече от век”, посочва още Петков в призива си към ловците по повод новия ловен сезон.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.