1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Най-значителните постижения на Българо-швейцарската програма за сътрудничество ще бъдат представени в изложба

Най-значителните постижения на Българо-швейцарската програма за сътрудничество ще бъдат представени в изложба

Част от героите на снимките ще присъстват на събитието

Фотоизложбата „Хора за хората: България и Швейцария" от 8 до 22 май 2019 в Народното събрание представя най-значителните постижения на Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез четиринадесет от стотиците истории на успеха на хората, въвлечени в нейните инициативи.

"Хора за хората" означава, че швейцарският народ е заедно с  българите: солидарността ни е основана на убеждението, че споделяме общо бъдеще и сме изправени пред общи предизвикателства. Заедно сме по-силни и можем да успеем. Горди сме, че заедно подкрепихме стотици успешни начинания и тази фотоизложба представя човешкия им облик", споделя посланикът на Швейцария  г-жа Мюриел Берсе Коен.

На 8 май 2019 изложбата ще бъде официално открита в централната сграда на парламента. Част от героите  на снимките ще бъдат на събитието.

През последните години Българо-швейцарската програма за сътрудничество подкрепи над 120 инициативи и ключови за България сектори: околна среда, сигурност, гражданско общество, социално включване на уязвими групи, научни изследвания и образование, предприемачество и партньорства. Програмата, с общ бюджет 76 милиона шв. Франка, е част от Швейцарския принос към разширения Европейски съюз, като съфинансирането от българските институции и гражданските организации  е до 15%.

Зад всяка инициатива стоят амбициозни планове, творчески идеи, сериозна работа и лична отдаденост на хората от България и Швейцария: те заедно сбъдват мечти и задвижват промени от полза за всички. Много от тези промени доведоха до реформи в образованието, здравеопазването, социалните политики и опазването на околната среда. Множество партньорства и лични приятелства ще останат и след края на годината, когато всички проекти бъдат завършени.

Историите на успеха, представени чрез изложбата „Хора за хората", имат много реални лица: ученици от дуален клас, които едновременно учат и работят; възрастен човек, който получава грижа и внимание у дома си; бъдещи полицаи, които се обучават в модерни тренировъчни центрове и лаборатории; млади учени, които търсят лекарство срещу рака; деца, които за първи път имат възможност да ходят на училище; фермер, който получава достойна цена за продуктите си; детенце, което има шанс отново да проходи; жена-жертва на трафик, подкрепена да започне живота си начисто; ентусиазирани доброволци, които опазват природата, спасявайки диви животни и застъпвайки се за по-чиста околна среда...

След парламента фотоизложбата „Хора за хората: България и Швейцария" ще пътува до различни градове в страната. Тя е първото от серия събития, които ще представят най-добрите постижения на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, за да вдъхновят нови инициативи.

Вижте повече за Програмата:
 
http://www.swiss-contribution.bg/

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.