1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. От днес стартира кампания "Осинови куче - намери верен приятел"

От днес стартира кампания "Осинови куче - намери верен приятел"

Снимка:

Четириногите ще дефилират на площадката за разходка на домашни кучета в Морската градина във Варна от 10:00 часа

Община Варна стартира кампания под надслов „Осинови куче – намери верен приятел“, чиято основна цел е да популяризира осиновяването на безстопанствени животни от „Общински приют за безстопанствени кучета“ в село Каменар.  

Началото на кампаниета е днес, 30-ти август, от 10 ч., когато четириногите ще дефилират на площадката за разходка на домашни кучета в Морската градина, под зоркия поглед на служители от звено „Контрол и регистрация” към дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред” и представители на неправителствени организации, които безвъзмездно помагат в приюта в Каменар. На място ще бъдат разяснявани начина за отглеждане на кучето и необходимостта от кастриране, ваксиниране, поставяне на микрочип и регистрация в районните кметства по местоживеене на домашните любимци.

Организаторите съобщават, че кучетата са обезпаразитени, кастрирани, ваксинирани срещу бяс, а при осиновяване им се поставя микрочип за идентификация. Стопаните на осиновено от приюта животно са освободени от такса „домашен любимец“.

Информация за всички кучета, който се предоставят за осиновяване, може да бъде получена на място в приюта - с. Каменар, ул. „Цар Симеон I “ № 73 или на официалния сайт  www.opbk-varna.com.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.