1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Повече от 60 % от градското население на Германия не познава нито един фермер

Повече от 60 % от градското население на Германия не познава нито един фермер

Хората не знаят как се произвежда това, което консумират

41 процента от германците не познават нито един фермер, а около една четвърт от населението на страната никога не е разговаряла със селянин. Това показват резултатите от проведена в края на миналата година анкета.

Анализаторите на анкетата от земеделското министерство са разтревожени от резултатите, тъй като храната е една от най-обсъжданите теми в Германия. Оказва се, че хората, особено в големите градове, не знаят как се произвежда това, което консумират.

Повече от 60 на сто от градското население няма познати, които работят в селското стопанство. В същото време 80 процента от тези хора твърдят, че с удоволствие биха разговаряли с някой фермер.

Възможности за такъв диалог предоставят селскостопанските изложения и панаири, както и дните на отворените врати във фермите. Най-големият такъв форум е изложението в Берлин, което започва в края на седмицата. Там всеки заинтересован може да се срещне очи в очи с представители на аграрния сектор и да научи как от тревата стават мляко и месо и как се произвежда зърното за хляба, посочват от Германския земеделски съюз.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.