1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. За трета поредна година Мелник ще събере любители на виното

За трета поредна година Мелник ще събере любители на виното

Снимка:

На 8 и 9 февруари гостите на града могат да се насладят на разнообразието от вина, произведени в региона

За трета поредна година Мелник ще събере любители на виното. Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд” ще се проведе на 8 и 9 февруари. По традиция гостите на града ще се насладят на разнообразието от вина, произведени в региона, както и на фолклорна програма, представяща местните традиции и обичаи, съобщава Дарик радио.

Фестивалът ще бъде открит с тържествен водосвет за здраве и плодородие.

В музикалната програма ще вземат участие група “Зорница” при Читалище “Ем. Васкидович”- Мелник, фолклорна група при Читалище “Пробуда” с. Овчарци, общ. Сапарева баня, танцов ансамбъл с. Слатино, общ.Дупница, ансамбъл при Читалище “Отец Паисий” - Сандански и ансамбъл “Празник”, община Сандански.

По време на фестивала ще се проведе търг на вина с благотворителна цел, предоставени от избите, след което ще се състои награждаване на победителите в конкурса "Най-добро домашно вино" от мелнишкия район - реколта 2013.

Вторият фестивален ден ще бъде изпълнен  с песните на народната певица Гуна Иванова. За настроението на гостите ще се погрижат още фолклорна формация “Мегдана” – Благоевград, фолклорни групи при Читалище “Климент Охридски” с. Склаве, самодейни състави при Читалище “Никола Вапцаров” с. Струма,  фолклорна група “Голешовски фантове” – с. Голешово.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.