1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. За трета поредна година винопроизводители от Мелник ще отпразнуват Св. Трифон Зарезан

За трета поредна година винопроизводители от Мелник ще отпразнуват Св. Трифон Зарезан

Традиционно зарязване на лозята, турове на винарните и дегустации са само част от богата програма

Град Мелник е известен в цял свят и присъства във всички световни енциклопедии на виното. За трета поредна година от 14 до 17 февруари 2019 г, винарските изби от региона на Мелник ще отпразнуват празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан. Традиционно зарязване на лозята, турове на винарните, дегустации, фокус върху местната култура и фолклор и разбира се – местните вино и храна, очакват посетителите на тазгодишното издание. Мисията на обединените винопроизводители от Мелнишко е да популяризират висококачественото вино от местни и международни сортове и възможностите за винен туризъм в региона на Мелник.

За улеснение на посетителите организаторите са направили карта Винени Маршрути Мелник. На нея са изобразени винарните, отворени за посещения, и винените проекти в Мелнишкия край, както и основните исторически, културни, природни и религиозни забележителности в региона.

В седмицата преди Трифон Зарезан (09-10.02.2019г.) се провежда  Фестивалът на Мелнишкото вино „Златен Грозд“ в гр. Мелник.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.