1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. ДПП Витоша представи заслонът на бъдещето на Софийския фестивал на науката в София Тех Парк

ДПП Витоша представи заслонът на бъдещето на Софийския фестивал на науката в София Тех Парк

Той ще бъде монтиран на 26-и август 2018 г. в местността „Три кладенци“ на Витоша

Ученици от столично училище станаха първите посетители на „Заслон 2050“ – заслонът на бъдещето. Заслонът е сглобен тренировъчно и представен пред зала „Джон Атанасов“ в София Тех Парк, където се проведе 8-то издание на Софийския фестивал на науката.

Именно този международен форум беше избран за представянето на „Заслон 2050“ – заслонът на бъдещето, който ще бъде монтиран на 26-и август 2018 г. в местността „Три кладенци“ на Витоша в Деня на туризма, когато хиляди туристи от цялата страна се стичат към Витоша и Черни връх, за да ознаменуват първото организирано изкачване на върха, състояло се през 1985 г., предвождано от Алеко Константинов.

Изграждането на заслона е продължение на идеята за възстановяването на  малък заслон с размери 3 х 4 метра, изграден преди 50 години в местността Три кладенци на Витоша, от който са останали само част от основите, като в същото време се демонстрира архитектура на бъдещето с използването на съвременни, устойчиви материали, които не замърсяват околната среда.

Ще очакваме да го видим на територията на Парка – вълнуващо събитие, което ще се състои съвсем скоро. А дотогава, всички които желаят, могат да видят тренировъчно сглобения заслон в София Тех Парк. На поставените въпроси пояснения ще дадат експертите от дружеството МОМЕРИН и ДПП „Витоша“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.