1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Инж. Здравчо Тодоров награди ученици за активно участие в инициатива „Природата- извор на живот"

Инж. Здравчо Тодоров награди ученици за активно участие в инициатива „Природата- извор на живот"

Заниманията с ученици от средните училища бяха проведени от експерти лесовъди

Четирима  ученици от кюстендилски училища бяха наградени от инж. Здравчо Тодоров, директор на  РДГ- Кюстендил, за участието им в инициативата „Природата-извор на живот". Наградените Никола Венков, Рая Котева, Вероника Милошева и Габриела Котева, получиха раница и грамота за постигнати събиране на хербарии  и активно участие в  инициатива, организирана от РДГ Кюстендил под мотото „Природата – извор на живот”.  

„Нашето желание бе да накараме децата още от малка възраст да проявят интерес към лесовъдската  професия”, каза инж. Здравчо Тодоров директор на РДГ Кюстендил. Заниманията с ученици от средните училища бяха проведени от експерти лесовъди  по обособен маршрут в лесопарк „Хисарлъка” и целяха да запозная децата нагледно с обкръжаващата ги околна среда , протичащите в нея природни процеси, разпознаване и опазване на отделните компоненти в природата. Децата  се запознаха и  с дървесните видове, с тяхната физиология и направата на хербарии.

„Поради предизвикания голям интерес сред учениците и положителният обществен отзвук след проведените опознавателни игри както по време на „Седмицата на гората 2016г.“ така и по повод Деня на славянската писменност и култура, имаме идея да продължим провеждането на образованетли игри с  с ученици и  да ги превърнем в традиция“, допълни още инж. Тодоров.

 

Етикети ученици, ИАГ, РДГ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.