1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Реализацията на студентите е най-голямото доказателство, че образованието работи

Реализацията на студентите е най-голямото доказателство, че образованието работи

Особено популярна в последните години е дисциплината „Рибовъдство и аквакултура“

Реализацията на студентите е най-голямото доказателство, че образованието работи, а обратната връзка бизнес – университет движи процеса. В Аграрния факултет към Тракийски университет – Стара Загора кандидатстудентската кампания продължава, а интерес има и към петте предлагани специалности. Особено популярна в последните години е дисциплината „Рибовъдство и аквакултура“.

Това е единствената специалност в страната, която обучава кадри за рибовъдния бранш. В последните години е голямо и търсенето на зооинженери.

Проучване на университета показва, че почти всички реализирани еколози в региона са възпитаници на Аграрния факултет, реализация намират най-вече в общините и предприятия. От миналата есен трите нови магистърски програми поддържат голям интерес, допълва доц. Грозева.

Третата магистърска квалификация е също за управление на проекти, но в животновъдството. В 102 курса за следдипломно обучение студентите имат възможност за още специализация. Не е пресилено, ако се каже, че интересът се определя от актуалните за момента мерки за европейско финансиране.

Не само млади хора, но и работещи и утвърдени фермери записват курсове, за да сверят часовника си. Повече практика за студентите, планират от ръководството.

Кандидатстудентската кампания за незаетите места в Тракийския университет продължава и в момента.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.