1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Тържествена церемония на абсолвенти бакалаври и магистри от Випуск 2017 в Аграрен университет – Пловдив

Тържествена церемония на абсолвенти бакалаври и магистри от Випуск 2017 в Аграрен университет – Пловдив

По традиция при дипломирането на бакалаврите се излъчва Първенец на випуска

На тържествена церемония дипломи ще получат 533 възпитаници на Аграрния университет, от тях 390 успешно завършили образователно-квалификационна степен  „бакалавър“ и 143 – степен „магистър“.

Средният успех от следването на бакалаврите от всички 18 специалности, редовна и задочна форма на обучение, е много добър 4.68, а средният успех от държавните изпити – много добър 5.17. Магистрите от 19 специалности в шест професионални направления се дипломират със среден успех много добър 5.49.

По традиция при дипломирането на бакалаврите се излъчва Първенец на випуска. Тази година първенците на випуска са двама: Християн Узунов, специалност „Растителна защита” от факултета по РЗА и Елка Генова, специалност „Аграрен туризъм“ от факултета по икономика. Двамата се дипломират с успех отличен 6.00 от курса на следване и 6.00 от държавния изпит.

Наградата на Ректора ще се връчи на абсолвента Християн Узунов, първият председател на Международната студентска асоциация в аграрните науки – ИААС България; Член на борда на директорите на Световната студентска организация в аграрните науки. С традиционната награда „Най-успешен Еразъм+ студент на випуска” се удостоява Юлияна Кирова, специалност Агрономство /Декоративно градинарство.

На тържествената церемония ще се връчат дипломите на преподавателите, хабилитирани през настоящата година, както и на докторантите, успешно защитили дисертационен труд.

Аграрният университет ще удостои г-н Финн Петерсен, Регионален директор на CLAAS за Югоизточна Европа, с почетното звание Doctor Honoris Causa на АУ за изключителния му принос в модернизацията на обучението по механизация на земеделието, за заслугите му при повишаване качеството на аграрното образование и издигане престижа на университета.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.