1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ събра над 50 000 лв. за 10 дни

„БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ събра над 50 000 лв. за 10 дни

Кампанията е идея на 12 граждански организации

Над 50 000 лв. от близо 2700 индивидуални дарители събра националната кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА, която се проведе от 22 до 31 март 2019 г., съобщава Българското дружество за защита на птиците.  

В първото издание на инициативата се включиха 122  граждански организации от цялата страна. Те участваха с каузи в най-различни сфери на обществения живот: човешки права, образование и таланти, природа и околна среда, социална подкрепа и здравеопазване, култура и изкуство, спорт, подкрепа на възрастни хора или на деца и младежи в риск.

Най-много дарения привлякоха проектите, свързани с грижи за болни и хора с увреждания. Голяма подкрепа получиха също каузите за екология и деца, регионалните и образователните инициативи. 

Най-сериозни са постъпленията за Център за независим живот (почти 8 500 лв.), WWF България (близо 3 700 лв.) и „Враца софтуер общество“ (към 3 200 лв.)

Националната кампания „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ е идея на 12 граждански организации, които се обединиха, за да насърчат дарителството в нашата страна. Инициативата си постави за цел да ангажира широк кръг от хора с дарение към обществено-значими каузи в рамките на конкретен период от годината – 22-31 март.

Освен да популяризира филантропията, кампанията иска да помогне на каузи от всички краища на България да достигнат до повече хора и да намерят поддръжници. В „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ участваха с проекти нестопански организации, читалища, училищни настоятелства. Всички те имат предишен опит, регистрирани са като граждански сдружения в обществена полза и са подали финансови отчети пред Министерство на правосъдието, което гарантира прозрачността и професионализма им.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.