1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. "Четири лапи" стартира десетдневна кампания за кастрация на дворни и скитащи животни в Сопот

"Четири лапи" стартира десетдневна кампания за кастрация на дворни и скитащи животни в Сопот

Клиниката ще бъде разположена в складовете на ВМЗ Сопот

Екип от български специалисти на международната организация за защита на животните "Четири лапи" започва десетдневна кампания за кастрация на дворни и скитащи животни в Сопот днес, съобщиха от организацията.

Всяко улично четириного ще бъде също така третирано срещу вътрешни и външни паразити и ваксинирано срещу бяс. Кастрираните кучета ще могат да бъдат разпознавани по сините пластмасови марки, които ще бъдат поставяни на ушите им, а котките – по изрязания връх на ухото. Кампанията е част от усилията на местната власт да намали броя на уличните животни в Сопот.

Това е трето посещение на защитниците на животните в града на Вазов, като при предишните две кампании през 2009 и 2010 г. са били обработени общо 216 животни. "Четири лапи" идват в Сопот със своя мобилна амбулатория, автомобил за залавяне и транспортиране на животните и екип, състоящ се от трима лекари, двама хващачи на кучета и един клиничен работник.

Клиниката на "Четири лапи" ще бъде разположена в складовете на ВМЗ Сопот, а извършваните манипулациите ще бъдат безплатни. Поради ограничения режим на достъп за граждани до базата на ВМЗ Сопот, дворните животни ще бъдат събирани за обработка от центъра на града след предварително записване на тел.: 0888 002 358. Екипът на "Четири лапи" в Сопот ще бъде подпомаган и от доброволци от местната организация "Шарко".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.