1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Четири общини в Югозападна България ще се сдобият с модерно депо за отпадъци

Четири общини в Югозападна България ще се сдобият с модерно депо за отпадъци

95% от разходите по проекта се покриват от ОП "Околна среда"

Четири общини в Югозападна България ще се сдобият с модерно депо за отпадъци. Това са община Разлог, община Банско, община Белица и община Якоруда.

Проектът, по който ще се изгражда депото, се нарича  "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Разлог” и е на стойност малко под 13 млн. лева. 95% от разходите се покриват от ОП "Околна среда", а 5% се падат на бюджетите на четирите общини.

Работата върви по график, съобщиха изпълнителите на проекта. До момента процедурата е на етапа провеждане на обществени поръчки и сключване на договори с избраните фирми. Вече са подписани такива за дейностите „Одит“ и  „Информация и публичност“, пише Стандарт Нюз.

"По дейност „Строителен надзор“ предстои подписване на договора с избрания изпълнител, след като срокът за обжалване на процедурата е изтекъл", коментира Иван Гюров, който е зам.-кмет на община Разлог и ръководител на проекта.
 
Продължава работата на комисията по обществена поръчка за дейност „Инженеринг“. Ще се изготвят контролни листа за всички обществени поръчки, чрез които ще се проследи пътят от началото на обществената поръчка до приключването на договора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.