1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Деца рисуваха изчезващи видове животни по повод Световния ден на околната среда

Деца рисуваха изчезващи видове животни по повод Световния ден на околната среда

Снимка:

Бумът на незаконната търговия с диви животни разрушава ценното биоразнообразие на Земята

РИОСВ – Враца организира рисунка на асфалт на тема „За живота на дивите животни! Нулев толеранс към нелегалната търговия с диви животни!” по повод Световния ден на околната среда. Деца от ЦДГ „Слънце” в град Враца рисуваха тигри, зебри, слонове, носорози и мечки обръщайки фокуса на внимание към всички видове под заплаха. Апелирайки за предприемане на действия, които да подпомогнат опазването за бъдещите поколения участниците изпълниха песни и стихотворения за изчезващите видове животни. Експерти от инспекцията обясниха за вредата, която нанася незаконната търговия с диви животни върху околната среда. Младите еколози получиха подаръци от РИОСВ – Враца.

Бумът на незаконната търговия с диви животни разрушава ценното биоразнообразие на Земята, ограбва нас и природното ни наследство и води всички видове към ръба на изчезването. Убиването и контрабандата подкопават икономиката и екосистемите, подхранват организираната престъпност и дават храна за корупция и несигурност в света.

Огромните усилия за справяне с незаконната търговия по-силни политики, информационни кампании, инвестиции в опазването на популации, прилагане на закони, вече имат успех. Въпреки това много видове остават изложени на риск и ще отнеме много специално и постоянно усилие на всеки от нас, за да се преборим с това.

Как да го направим? Необходимо е повече хора да разберат вредата, която нанася незаконният бизнес върху нашата околна среда, прехрана, общност и сигурност. Ние трябва да променим своите навици и поведение, така че да няма търсене на незаконни продукти от дивата природа. Засиленото съзнание и действие притиска правителствата и международните организации да въвеждат и прилагат по-строги закони за борба с нарушителите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.