1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес значителна облачност ще се задържи над югоизточните райони и по Черноморието

Днес значителна облачност ще се задържи над югоизточните райони и по Черноморието

Снимка:

Максималните температури на повечето места ще бъдат между 18° и 23°, в София 20°

Днес  значителна облачност ще се задържи над югоизточните райони и по Черноморието, където на места ще има превалявания, но вече ще са по-слаби, до вечерта ще спрат, облачността и там ще намалее.

Вятърът ще отслабне, само по брега на морето ще е до умерен. Над Северна България преди обяд ще има ниска облачност, която след обяд ще намалее до слънчево. Над останалата част от страната - Югозападна България и западната част на Горнотракийската равнина - ще бъде слънчево през целия ден. Максималните температури на повечето места ще бъдат между 18° и 23°, в София 20°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца. Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. В южните райони преди обяд ще да превали дъжд. След обяд от север облачността ще се разкъса. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури: 18°-20°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините в Западна България ще бъде слънчево. Повече облаци ще има над Източна Стара планина и Родопите. На места в Източните Родопи ще превали. Ще духа умерен, по високите части до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 7°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.