1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Два нови кучешки приюта ще бъдат изградени в София

Два нови кучешки приюта ще бъдат изградени в София

Инвестиционните проекти са в процес на подготовка, като се предвижда те да са със сглобяеми конструкции

Два нови кучешки приюта ще бъдат изградени в София - в районите "Надежда" и "Кремиковци". Това беше съобщено по време на заседанието на комисията по околна среда на Столичния общински съвет.

Двата района са единствените, които разполагат с терени, отговарящи на изискванията на Наредба 41 на земеделското министерство. Това е станало известно след проучване, направено в общо шест столични района - "Сердика", "Подуяне", "Кремиковци", "Младост", "Надежда" и "Искър".

Двата центъра за настаняване на бездомни кучета ще са с капацитет от общо 850 животни - 500 в "Кремиковци" и 350 - в "Надежда". В район "Младост" ще се изгражда кастрационен и ветеринарно-медицински център с капацитет от 70 клетки. Проектът там се остойностява и предстои сключването на договори за свързването на сградата с комуналните дружества.

Инвестиционните проекти за двата приюта са в процес на подготовка, като се предвижда те да са със сглобяеми конструкции, които при нужда могат да се преместят. Приютите ще са изцяло общински, за разлика от най-големия приют в момента - този край Горни Богров, за който общината плаща наем.

Другият общински приют за бездомни кучета е край кв. "Сеславци".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.