1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Фотоконкурс „Балкански Зелен пояс“ 2017

Фотоконкурс „Балкански Зелен пояс“ 2017

Крайният срок за участие е 15 юли

Сдружение Зелени Балкани организира фотоконкурс "Балкански Зелен пояс" 2017. Целта - популяризиране на Европейския зелен пояс.

Европейският Зелен пояс формира 12.500 км дълъг паневропейски екологичен коридор по протежение на бившата Желязна завеса от Баренцово море на север до средиземноморския юг на Европа, съхраняващ изключително биологично разнообразие. Балканският Зелен пояс обхваща южната част на Европейския Зелен пояс, който се простира на територията на 9 страни.

В конкурса могат да участват всички, които са посетили българската част от Балканският зелен пояс. Причината - снимките трябва да са направени в тази зона. Той се провежда в три категории - деца под 18 години, любители и професионалисти. Темата е „Магията на Балканския зелен пояс". Крайният срок за участие във фотоконкурса е 15 юли 2017г.
Ето и наградите:

1-ва награда в категория Професионалисти: фотоалбум „Магията на Поморийско езеро".
1-ва награда в категория Деца (до 18 години): пъзел „Магията на поморийско езеро" и „Приключенията на червеногушата гъска Брент"
1-ва награда в категория Любители: фотоалбум „Червеногушите гъски"
Тримата победители в категориите ще получат и Определител на птиците на Поморийско езеро.

Снимките победители ще бъдат обявени на 15 септември 2017г. на сайта на Зелени Балкани. Националните победители автоматично ще вземат участие в международния конкурс Балкански зелен пояс 2017г. Всяка от 9-те страни по протежение на Балканския зелен пояс ще изпрати 3 снимки за международния конкурс.
Повече за конкурса можете да научите ТУК.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.