1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Изграждат 5 нови приюта за бездомни кучета в София

Изграждат 5 нови приюта за бездомни кучета в София

Издръжката на едно куче съгласно изискванията и закона струва много повече от тази на дете в детската градина

Близо 9 000 е броят на бездомните кучета в София, което показва, че техният брой се увеличава. Това каза пред ТВ "Европа" временно изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие „Екоравновесие” д-р Илиян Кърджев. Издръжката на едно куче съгласно изискванията и закона струва много повече от тази на дете в детската градина, отбеляза още той.

Резултатите от последната проверка на общинското предприятие „Екоравновесие” показват, че леко се е увеличил броят на на безстопанствените кучета в София. “Издръжката на едно куче съгласно изискванията и съгласно закона е точно толкова, колкото е необходимо, за да се чувства животното нормално и да нямаме проблеми и да не бъдем обвинявани за нехуманно отношение към животните", каза д-р Кърджев. Той каза още, че вече 60-70% от кучетата са кастрирани.

“Считам, че отговорността за некастрираните животни освен на ОП "Екоравновесие" е и на неправителствените организации, с които работим поради простата причина, че ние не сме отказали нито едно животно да бъде кастрирано. Напротив – имаме желание всички животни да бъдат кастрирани”, каза докторът.

В момента се изграждат 5 нови приюта за бездомни кучета в София.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.