1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Изложбата „Властелините на Родопите“ е в Бургас

Изложбата „Властелините на Родопите“ е в Бургас

Снимка:

Фокусът на изложбата е върху белоглавите и черните лешояди

От 11 до 19 август в откритите пространства на Летния театър в Морската градина на Бургас жителите и гостите на града ще имат възможност да се докоснат до онова богатство на Източните Родопи, което ги прави уникални за света, чрез изложбата „Властелините на Родопите“.

Както самото име подсказва, фокусът на изложбата е върху белоглавите и черните лешояди, известни още като властелините на родопското небе. Посетителите ще могат да видят още снимки на спиращи дъха пейзажи, прекрасни бозайници, редки птици и влечуги, красиви цветя и да научат повече за завърналите се през последни години зубри и тарпани. Външната галерия включва общо 32 фотографии от девствената природа на източния дял на Родопите, едно от последните запазени подобни кътчета в Европа.

Изложбата е създадена в рамките на LIFE проекта „Опазване на черните и белоглавите лешояди в Родопите“, разработен от Rewilding Europe, в партньорство с Фондация По-диви Родопи и Българското дружество за защита на птиците. Целта, която организаторите си поставят с тази експозиция, е широката публика да се запознае с  непокътнатата дива природа на Източните Родопите и да се зароди съзнание и грижа за опазването й.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.