1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Димов подписа договор за предотвратяване на свлачищни процеси по републиканската пътна мрежа

Министър Димов подписа договор за предотвратяване на свлачищни процеси по републиканската пътна мрежа

ОПОС 2014-202“ осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на над 3,3 млн. лева

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Дончо Атанасов подписаха договор за превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканската пътна мрежа. Проектът предвижда изпълнение на строително-монтажни работи за геозащитни дейности на два от определяните като най-неотложни обекти, вписани в регистъра по Закона за устройство на територията (ЗУТ) на свлачищни райони съгласно Методиката за приоритизиране на свлачищата в Република България.

Първият свлачищен обект е по пътя Видин-Кула-Връшка чука до границата на Република България. Вторият обект е на републикански път III-1306 по маршрут Габаре-Върбица- Вировско-Тишевица-Горно Пещене-Враца-Борован. С изпълнението на превантивни действия на двата  обекта ще се предотврати рискът от свлачища за десетки хиляди жители и пътуващи.

Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на над 3,3 млн. лв. Срокът за изпълнение на проекта е 23 месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.