1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова ще участва в кампанията „Да засадим дърво"

Министър Нона Караджова ще участва в кампанията „Да засадим дърво"

Снимка:

Събитието в София е на 21 април 2012 г. на бул. „Ботевградско шосе"

Министър Нона Караджова ще участва заедно с доброволци от екипа на МОСВ в кампанията „Да засадим дърво", инициирана от вестник „24 часа" по повод 21 години от създаването на вестника. В рамките на кампанията на 21 април в 21 български града ще бъдат посадени нови горички. Всяка от тях ще бъде от по 100 фиданки, или общо 2 100 нови дръвчета ще разкрасят градовете.

Събитието в София е на 21 април 2012 г., събота, от 11.00 часа, на бул. „Ботевградско шосе", зад бензиностанцията на ОМВ по посока на излизане от града. Ще бъдат засадени 100 чинара. Ще участват кметът на столичния район Кремиковци Иво Панев и главният редактор на вестник «24 часа» Данка Василева.

Кампанията «Да засадим дърво» се провежда под знака на Световния ден на Земята 22 април, чийто девиз тази година е „Да мобилизираме планетата Земя". Вече 42 години на 22 април правителства, компании, неправителствени организации и милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазване на планетата.

Министерство на околната среда и водите чрез Оперативна програма „Околна среда" заедно с Министерство на земеделието и храните е партньор за провеждането на кампанията в градовете в страната. Местата за залесяване се определят от съответните общини, фиданките се предоставят от Министерство на земеделието и храните чрез регионалните му структури в съответните градове, а регионалните инспекции по околната среда и водите координират участието на доброволците в залесяването.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.