1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Неизпълнени предписания установи проверката на РИОСВ – Пазарджик в Пещера

Неизпълнени предписания установи проверката на РИОСВ – Пазарджик в Пещера

Фирмата продължава нерегламентирано да съхранява отпадъци и химични вещества и смеси

Неизпълнение на предписанията за премахване на отпадъците и химичните вещества и смеси от площадките на двата обекта на фирмата „Екотроника” ЕООД в Панагюрище установи проверката на РИОСВ – Пазарджик на 13 септември.

За обекта в Индустриален парк „Оптикоелектрон” проверката констатира, че не е изпълнено предписание на РИОСВ – Пазарджик от 14 август 2017 г. за почистване на площадката от отпадъците, за които инспекцията не е издала разрешение за съхраняването им и за представяне на документи за предаването им на лице, което притежава разрешение за тази дейност. Проверката в местността „Полето” на 5 септември в Панагюрище установи, че и там фирмата продължава нерегламентирано да съхранява отпадъци и химични вещества и смеси. Срокът за почистването на двата обекта и премахването на отпадъците и химичните вещества и смеси от тях изтече на 12 септември 2017 г.

За новите административни нарушения на Закона за управление на отпадъците на „Екотроника”ЕООД ще бъде съставен акт.

Директорът на РИОСВ – Пазарджик сигнализира Районната прокуратура в Панагюрище за незаконните дейности и допуснатите нарушения на екологичното законодателство от „Екотроника”ЕООД.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.