1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. НИМХ: Повече слънце ще има в планинските райони и Югозападна България

НИМХ: Повече слънце ще има в планинските райони и Югозападна България

Максимални температури между 10 и 15°

Днес през почти целия ден в низините ще остане със значителна ниска облачност или мъгла. От тях на места ще преръмява. Повече слънце ще има в планинските райони и Югозападна България. Максимални температури между 10 и 15°, в Дунавската равнина 7-10°, в София около 12°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Христо Христов, дежурен синоптик.

Над Черноморието ще има значителна облачност и от нея са възможни преръмявания. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Дневните температури по крайбрежието ще са 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 13°-15°.

Над планините ще бъде предимно слънчево със слаб южен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 10°, на 2000 метра 4°.

В понеделник облачността ще е предимно значителна с временни разкъсвания. На места в низините ще има мъгла. В източните райони ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Минимални температури между 3 и 8°, максимални - между 10 и 15, в местата с по-трайна мъгла малко по-ниски.

Във вторник на отделни места, главно в югозападните райони и по Черноморието, ще превали слаб дъжд. В източните райони и в Дунавската равнина ще духа умерен източен вятър. В сряда ще е облачно, без съществени валежи. Вятърът ще отслабне, по брега на морето ще остане до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.