1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. НИМХ: През уикенда времето ще бъде сравнително топло с много превалявания от дъжд

НИМХ: През уикенда времето ще бъде сравнително топло с много превалявания от дъжд

Минималните температури ще са сравнително високи - между 8 и 13°, в София - около 8°

През уикенда времето ще бъде сравнително топло, но неустойчиво, с много превалявания от дъжд, прогнозираха синоптиците от НИМХ при БАН.

През нощта облачността ще е разкъсана, над северните райони - предимно значителна и на места там все още ще превалява дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Минималните температури ще са сравнително високи - между 8 и 13°, в София - около 8°.

През деня ще има разкъсана облачност, временно и до слънчево. Краткотрайни превалявания са възможни утре около обяд в източните, а след обяд - на отделни места в планинските райони. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимални температури - между 20 и 25°, в София - около 20°. Привечер и през нощта срещу неделя от запад ще започне ново увеличение на облачността, ще завали дъжд. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над планините облачността ще е разкъсана, в часовете след обяд предимно значителна. На отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен и силен, предимно западен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 13°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна до ранния следобед. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен западен вятър. Максимални температури - между 18 и 22°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В неделя през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи, в отделни райони интензивни, придружени с гръмотевици. Вятърът от северозапад ще се усили и в страната ще нахлуе студен въздух. След обяд температурите ще са от 8-9° в западните, до 17-18° в източните райони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.