1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. От 10 до 14 септември 2012 г. ще се проведе традиционната Седмица на пожарната безопасност

От 10 до 14 септември 2012 г. ще се проведе традиционната Седмица на пожарната безопасност

Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Смолян организира редица мероприятия

От 10 до 14 септември 2012 г. ще се проведе традиционната Седмица на пожарната безопасност и честване на Професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември (обявен с Решение № 385/13.09.1995 г. на Министерския съвет).

Във връзка със седмицата на пожарната и аварийна безопасност, Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Смолян организира редица мероприятия:

Във всички служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в областта ще бъдат организирани дни на отворените врати - на 11-ти септември в РС "ПБЗН" - Смолян, в РС "ПБЗН" - Чепеларе и в РС "ПБЗН" - Доспат; на 13-ти септември в РС "ПБЗН" - Златоград; на 14-ти септември в РС "ПБЗН" - Пампорово.

Ще бъдат разкрити и приемни за граждани, в които те ще могат да получават консултации по различни въпроси, свързани с пожарната безопасност.

През седмицата на пожарната безопасност всички районни служби "ПБЗН" ще проведат демонстративни занятия за запознаване на гражданите с възможностите на противопожарната техника, с наличната екипировка и оборудване, както и с уменията на огнеборците да боравят с тях в различни аварийни ситуации.

На 12-ти септември в Района служба "ПБЗН" - Смолян огнеборците организират детски празник.

Във връзка с празника ще бъдат уважени и бившите пожарникари, като в районните служби в Смолян, Мадан, Рудозем, Златоград, Чепеларе, Девин и Доспат ще бъдат организирани срещи с тях, на които ще се споделят спомени, преживявания и трудни моменти, младите огнеборци ще обменят опит с ветераните.

Пожарникарите ще обърнат внимание и на най-малките, като ще бъдат организирани срещи с деца в детските градини, както следва: в гр. Смолян на 12.09; в гр. Мадан на 11 и 12.09; в гр. Рудозем на 14.09.; в с. Елховец на 11.09; в с. Чепинци на 12.09; в гр. Златоград на 12.09. и в с. Оряховец на 13.09.; в гр. Чепеларе на 14.09.2012 г.

Служителите на Областно управление "ПБЗН" - Смолян организираха и дарителска кампания в помощ на децата на загинали служители - събрани са и са преведени по сметката 403 лв.

В седмицата на пожарната безопасност са предвидени и срещи с общинските ръководства на Смолян, Мадан, Рудозем, Чепеларе, Доспат и Борино за обсъждане на въпроси по пожарната безопасност и пожарообезопасяването на обектите и населените места.

Във връзка с професионалния празник на огнеборците ще бъдат наградени служители от ОУ "ПБЗН" - Смолян, постигнали високи професионални резултати.

На 14.09.2011 г. с поднасяне на венци и цветя на паметника на загиналите във войните в кв. Райково ще бъде почетена паметта на загиналите огнеборци.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.