1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. От 5 медийни точки старозагорци узнават за интересни екоидеи

От 5 медийни точки старозагорци узнават за интересни екоидеи

Снимка:

Идеята е да се демонстрира авторски дизайн за по-добрата споделена градска среда

Пет медийни точки бяха монтирани в центъра на Стара Загора. Оригиналната идея принадлежи на сдружение „Трансформатори”, а чрез новите за града на липите лампи-проектори ще бъдат представяни интересни екологични инициативи и дейности. Местата, на които старозагорци могат да се озърнат, за да видят иновативните средства за реклама в градска среда са: Държавната опера, пешеходният надлез над Регионалната библиотека „Захарий Княжески” и алеята „Св. Княз Борис” в Градската градина.

Лампите-проектори ще прожектират върху асфалта или фасадата на сграда. Част от екологичните теми са свързани с опазване на пчелите, защитените територии в България, последиците от добива на въглища, защитата на птиците и други. Идеята на сдружение „Трансформатори” е да се покаже авторски дизайн за по-добрата споделена градска среда.

Проектът ще продължи до края на ноември. Той се реализира в партньорство с община Стара Загора. „ЗаГорска Медия“ дава възможност да се провокира ново отношение към рекламата и комуникацията в градска среда с възможно най-нисък екологичен отпечатък”, разясняват организаторите.

автор: Нина ЙОВКОВА

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.