1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. От 8-ми април започват проверки на общините за наличието на програми за овладяване на популацията от бездомни животни

От 8-ми април започват проверки на общините за наличието на програми за овладяване на популацията от бездомни животни

Ще се налагат глоби на тези, които не са изпълнили задълженията си

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще подпише исканите от Столична община промени в Наредба 41, за да може да бъдат изграждани приюти за кучета в София на по-ниски цени. Това стана ясно след срещата на земеделския министър със столичния кмет Йорданка Фандъкова, информира БНР.

Допълнителен текст ще позволи на общините да изграждат депа за временно настаняване на бездомни кучета. Работата по проекта за временното съоръжение ще започне веднага.

На неправителствени организации, свързани със защитата на животни, ще бъдат предоставени терени за временни депа, които да финансират и изградят. Според министър Найденов няма да се разширява кръгът на разрешените случаи за евтаназия на бездомни кучета, но преценката ще се прави само от оторизиран ветеринар.

От 8-ми април започват проверки на общините за наличието на програми за овладяване на популацията от бездомни животни. Ще се налагат глоби на тези, които не са изпълнили задълженията си.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.