1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Програмата „Място за живот 2009” търси екологични решения за градовете

Програмата „Място за живот 2009” търси екологични решения за градовете

Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”

Програма „Място за живот 2009” на фондация „ЕкоОбщност” е насочена към подпомагане работата на организации в страната по решаване на проблеми, свързани с подобряване условията на живот в градска и природна среда. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”. Целта на програмата е да подкрепи развитието на устойчиво местно сътрудничество между хора, фирми, местна администрация, организации, институции и медии за грижа и опазване на природната и градската среда.
Приоритетни области за реализиране на проектите са свързани с опазването и поддържането на биоразнообразието, облагородяването на градската среда, градската мобилност, управлението и оползотворяването на отпадъците и водите, както други, когато са свързани с разрешаване на остър екологичен проблем за местната общност.
Екологичните проекти ще бъдат приемани до началото на юни, а изпълнението им трябва да започне в средата на юли. Програмата ще подкрепи проекти, които ще насочат усилията си към мобилизиране на хората по места за активни действия по въпроси и проблеми, касаещи тяхната жизнена среда, както и към привличане и организиране на сподвижници и доброволци за осъществяване на конкретни дейности, касаещи природната и градска среда. Програмата е добра възможност и за написване на проекти за изграждане на партньорства с организации, фирми, институции, местна администрация, медии и др. за реализиране на дейности, касаещи природната и градска среда.
Неправителствени организации и читалища могат да участват в програмата. Максималният размер на финансирането, което ще бъде отпуснато за проект по програмата, е 5 000 лв. Допълнителните ресурси, които трябва да осигурят кандидатстващите организации, е 25% от стойността на търсеното финансиране.
Максималната продължителност на проектите е седем месеца./posredniknews.com

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.