1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Решаването на проблема с бездомните кучета в Силистра претърпя провал

Решаването на проблема с бездомните кучета в Силистра претърпя провал

Снимка:

Общинските съветници отказаха да гласуват приемането на Наредба и Програма за намаляване на популацията на четириногите

Поредният опит на община Силистра да започне решаването на проблема с бездомните кучета претърпя провал. Общинските съветници отказаха да гласуват приемането на Наредба и Програма за намаляване на популацията на бездомните животни.

Още преди 2 години силистренската община инвестира в изграждането на приют за бездомни кучета. Той обаче не може да бъде пуснат в експлоатация, защото е построен върху спорен терен без необходимите строителни разрешителни. Според общинските експерти проблемът е на път да бъде решен, защото вече са постигнати договорки с другите двама собственици на терена – Български пощи и частна телекомуникационна компания, предаде БНТ.

Според общинските съветници едва след като бъде решен проблемът с приюта може да се пристъпи към приемане на нормативните документи за извършване на дейността. От природозащитните организации в града настояват, докато проблемите с приюта бъдат решение, общината да инвестира в програма за кастрация на бездомните кучета.

Природозащитниците апелират за спешни мерки, защото докато властите се занимават с бюрократични спънки, броят на бездомните кучета в града главоломно расте и е на път да прерасне в бедствие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.