1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ – Варна и БДЧР отбелязаха Световния ден на водата

РИОСВ – Варна и БДЧР отбелязаха Световния ден на водата

Малките природолюбители рисуваха животни и растения, обитаващи влажните зони във Варненска област и бяха наградени

В деня на отворените врати, посветен на Световния ден на водата – 22 март, Басейнова дирекция „Черноморски район“ посрещна малчуганите от ДГ „Малкият принц“. Децата се включиха в забавни игри за свойствата на природните води. Рисуваха животни и растения, обитаващи влажните зони във Варненска област и бяха наградени от Басейновата дирекция за проявеното старание.

Проведен беше и открит  урок пред  V и VI клас и клубовете по екология към ОУ „Христо Ботев” във Варна. Малките природолюбители показаха знания за водата, влиянието на човека върху нея и мерките за опазването й. Участниците в инициативата бяха наградени от РИОСВ – Варна с грамоти и подаръци за активното участие в отбелязване на Световния ден на водата.

По-късно в Морското казино в Бургас ще бъдат наградени най-изявените участници в националния ученически конкурс „Водата-извор на живот”. БДЧР е партньор на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас и е осигурила награди в раздел фотография.

Световният ден на водата е обявен от Общото събрание на ООН през 1993 г. Оттогава тази дата се отбелязва с инициативи по целия свят. Мотото на кампанията тази година „Природата за водата“ има за цел да представи потенциала на различни естествени природни решения за пречистване и/или повторна употреба на водата (напр. естествени или изкуствено създадени влажни зони), които могат да намерят приложение в политиките и добрите практики за управление на водния сектор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.