1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Стартира ежегодният конкурс „Чиста околна среда 2019 г.“

Стартира ежегодният конкурс „Чиста околна среда 2019 г.“

Кампанията се финансира от ПУДООС

За поредна година Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) обявяват конкурс в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2019г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“.

В него могат да участват  общини, кметства, държавни и общински училища, детски градини, центрове за подкрепа на личностното развитие и обединени дeтски центрове с проекти за озеленяване, закупуване на спортни уреди, създаване на нови паркови пространства, изграждане на зони за отдих, ремонт на детски и спортни съоръжения и други. Кампанията се финансира от ПУДООС. Максималният размер на финансирането на общините е 10 000 лв. на проект, а за училищата и детските градини е 5000 лв.

Тази година срокът за подаване на предложения от училища и детски градини в ПУДООС е 15 февруари, а за общини и кметства е 1 март включително. Класираните проекти ще бъдат обявени на 12 април на интернет страницата на ПУДООС: www.pudoos.bg .

Най-високо ще бъдат оценявани предложенията, които целят да възпитават отговорности  у младите хора в насока опазване природните ресурси на страната ни и развитие на екологичното възпитание. За общинските проекти е важно  участието на жителите на съответното място, в т.ч. доброволен труд от гражданите, живущи в предлаганите за облагородяване места.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.