1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Столичният общински съвет прие новата структура на "Екоравновесие"

Столичният общински съвет прие новата структура на "Екоравновесие"

Увеличава се общият брой служители в предприятието - от 24 на 33 души

Столичният общински съвет на вчерашното си редовно заседание прие новата структура на общинското предприятие "Екоравновесие", което отговаря за безстопанствените животни в София. Подкрепа на предложението на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска беше дадена и от групата на общинските съветници от БСП, с които кметът Йорданка Фандъкова провела предварителна среща, пише "Дневник".

Закриват се длъжностите заместник-директор, технически секретар, пиар и асистент кореспонденция. Намалява се и административният персонал - от 10 на 7 служители, сред които директор, главен счетоводител, касиер-счетоводител, домакин и др. Същевременно се увеличава общият брой служители в предприятието - от 24 на 33 души.

В новата структура се увеличава броят на ветеринарните лекари от 1 на 4. Те извършват ваксинацията, обезпаразитяването и кастрацията на животните. От 1 на цели 12 стават хората, които отговарят за прибраните в приютите животни, наричани за кратко гледачи. Така във всеки от четирите приюта ще има по трима гледачи, които постоянно ще са на място.

Повече ще са и диспечерите, които приемат сигналите на гражданите и координират работата по залавянето на бездомните кучета. Ще има и дежурни екипи през празничните и почивните дни. В момента ловните екипи, които прибират бездомни кучета, са 8, а Фандъкова обеща скоро да станат 10. Те обаче се назначават на граждански договор и им се заплаща на брой заловено и върнато на място куче.

Днес ще бъдат отворени ценовите оферти за новия приют за 2000 бездомни кучета, за който общинският съвет отпусна 2.6 млн. лв. От началото на годината починаха двама души след нахапвания от бездомни кучета. Заради тези случаи общинският съветник от БСП Георги Кадиев подаде сигнал в прокуратурата срещу кмета на София Йорданка Фандъкова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.