1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Трети месец 12 села от Търговищка област и град Омуртаг са на воден режим

Трети месец 12 села от Търговищка област и град Омуртаг са на воден режим

Снимка:

Причината е намалелия дебит на водоизточниците заради голямата жега и липсата на валежи

12 села от Търговищка област и град Омуртаг вече трети месец са на воден режим, съобщиха от Водоснабдителното дружество в града. Причината е намалелия дебит на водоизточниците заради голямата жега и липсата на валежи. Очакванията са режимът да продължи до края на септември.

Град Омуртаг е на постоянен режим. Жителите му имат вода единствено вечер от 17.00 до 22.00 ч. Сериозен е проблемът с безводието и в три села на общината. В село Презвитер Козма вода се подава веднъж на девет дни, а в Горско село - през пет дни. По три часа дневно имат хората в село Красноселци, предаде Дарик радио.

В Търговищка област населените места на воден режим са пет. Режимът тук продължава вече близо три месеца. Привечер между 16.00 и 19.30 ч. се подава вода в селата Цветаница, Пайдушко, Божурка и Братово. На ниска и висока част е разделено село Пробуда, като вода в тях се подава през ден.

Нарушението на водоподаването по високите места има в антоновските села Длъжка поляна и Долна Златица. В други две села - Китино и Моравица, режимът е съответно веднъж на 48 часа за жителите в Китино и през ден в ниската и високата част на Моравица.

Очакваният период на режима е до края на септември, допълват от ВиК-Търговище.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.