1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Шабла организират природозащитна бригада

В Шабла организират природозащитна бригада

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ПУДООС по кампанията „Обичам природата – и аз участвам“

За втора поредна година в Шабла организират природозащитна бригада под мотото: „С добра воля за природата на Шабла”, предаде радио „Фокус”.

Бригадата ще се проведе от 15 до 24 този месец край Шабленска тузла. Доброволците ще живеят при полеви условия в палатков лагер в централната част на къмпинг „Добруджа”. Природолюбителите ще се включват в разнообразни природозащитни дейности - изграждане на изкуствени острови за гнездене на птици, косене на тръстика в шабленската тузла, изграждане и поставяне на къщички за птици, обновяване и укрепяване на платформите за наблюдение на птици, събиране на отпадъци по околните плажове и дюни, обновяване на пътеката около Шабленска тузла, рециклиране на материали и част от събраните отпадъци под формата на работилница и замаскиране на платформите с окосената тръстика.

Екодейностите ще бъдат организирани в ранните часове на деня, когато времето е по-прохладно. Вечерните часове са отредени за забавления с китари, песни и други лагерни занимания. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ПУДООС по кампанията „Обичам природата – и аз участвам“.

Бригадата е посветена на три основни цели - грижата за опазването на естествените хабитати в общината, създаването на социална мрежа между хора от различни възрастови групи, различни части на България и света, различни професии и интереси, обединени около идеята за благото на българската природа и не на последно място популяризирането на концепцията за доброволчеството в Европейската година на доброволчеството ’2011.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.