1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Животни, пострадали от човешко насилие, се нуждаят от помощ

Животни, пострадали от човешко насилие, се нуждаят от помощ

Приютът на сдружението "Приятели на четири лапи" се намира във варненското село Орешак

Животни, пострадали от човешко насилие, се нуждаят от помощ. Приютът на сдружението "Приятели на четири лапи" се намира във варненското село Орешак. В него през последните 6 години спасяват малтретирани, ранени или осакатени  животни. За да им помага обаче, сдружението разчита на съдействие от други хора и организации.

В приюта живеят 25 животни и всички те са били обречени на смърт

Сега за тях се грижат Вера и Виктор - със собствени средства и много любов. Месечната издръжка само за храна е около 1300 лева. "Храна осигуряваме много трудно. Имахме спонсор три години и половина, но тази година го засегна финансовата криза, не подписа с нас и ни обрече", заяви Вера Трендафилова, цитирана от Би Ти Ви.

Тук всяко животно си има своята тъжна история и всяко от тях е пострадало от жестокостта или безхаберието на човека. Един от конете тук например е блъснат от пиян шофьор, а друг е бил ползван за впряг. "Три месеца лежа. Водихме специалисти, които категорично казваха - евтаназия. Но ние се заинатихме и решихме да й дадем втори шанс”, допълни още Вера Трендафилова.

Всяко лято тук идват деца с увреждания

Контактът с тези животни е изключително полезен за тях. Пръв винаги ги посреща магаренцето Мирослав. "Абсолютен любимец на децата. Много е кротичък, много е любвеобвилен и въобще не прави никакви бели", казва Виктор Каролев.

В сряда в приюта е пристигнало дарение от Холандия, но храната ще стигне само за месец. След това Вера и Виктор отново ще разчитат на себе си и скромните дарения на съседи и приятели.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.